15.12.2007

kiintiöt

joillekin tuntuu olevan vaikea myöntää että ihmisissä saattaa olla geneettisiä eroja. Erot jopa saattaisivat olla sillätavalla konkreettisia, että ne voidaan tietyllä todennäköisyydellä päätellä ihmisen "rodusta". Vaikein myönnettävä asia tuntuu olevaan älykkyyserot. Mutta erot saattavat olla myös fysiikassa, vertauksena tästä ehkä parhaiten vaikka urheilussa menestyneet juoksijat. Voidaan havaita että esimerkiksi viimeiset kymmenet arvokisat ja niiden 100 metrin finaalit on vedetty läpi henkilöillä jonka sukujuuret ovat läntisessä Afrikassa.

Nyt jos tieteellisesti todetaan, että on paljon vaikeampaa päästä erityyppisillä geeneillä 100 metrin finaaliin, niin luonnollisestihan pitäisi laittaa kiintiöt huonommille geeneille.

Nyt nähdään selvästi, että jokainen eri geeninen ihminen 100 metrin finaalissa nimetään suoraan kiintiögeeniseksi. Näin tapahtuu, vaikka erigeeninen olisi oikeasti ilmankin kiintiötä päässyt asemaansa.

Meni vähän ohi aiheesta ehkä kokonaisuudessaan, mutta ajatukseni tuli ehkä selväksi: kiintiöt ovat pahasta, henkilöitä pitäisi arvostaa vain osaamisensa perusteella. Mielestäni tämä on paras syy, mikä vapaalla yrittämisellä saavutetaan. Kukaan ei oikeesti halua palkata kiintiögeenistä ihmistä lähetiksi, kun saatavilla olisi nopeampiakin ihmisiä.

Ei kommentteja: