1.12.2007

tilastot

jouduin tuossa jokin aika sitten keskittymään tilastoihin. En tarkoitushakuisesti lähtenyt etsimään näitä tilastoja tai löytämään sieltä virheitä, mutta aika erikoisia juttuja sieltä löytyy.

vilkaisin vain nopeasti eri kansalaisuuksien työllistymistilastoja joltain vuodelta. Positiivinen yllätys oli somput. Työvoima jossain puolentoista tonnin kohdilla ja puolet näistä töissä. Mietin että eikös niitä tullut maahan jo saman verran joskus ysiketluvun alkupuolelta. En keksinyt mistä sais tilastoja siitä kuinkapaljon somppuja maassa on yhteensä, joten turvauduin tilastokeskukselta nopeesti löytyviin tilastoihin eri kielten puhujista. Somppujen kieltä puhuttiin n. 8000 henkilön verran. Ilmeisesti pääkielenä siis.

Suomessa on siis melkonen määrä lapsi (tai eläkeläis) somppuja. Luonnolisesti nämä siirtyvät suoraan (kun ovat valmistuneet, tjsp) työmarkkinoille Suomessa (tietysti). Mutta nyttenhän ei tule niitä kuuluisia säästöjä maahanmuuttajista Suomelle.

Tilastoissa muuten selitettiin suuri työttömyysprosentti sillä, että henkilöt jotka eivät vielä ole valmiit työmarkkinoille (eivät puhu kieltä, jne.), näkyvät tilastoissa.

Oliskohan kuitenkin jotain kotouttamisessa mennyt vikaan.

Ei kommentteja: