16.2.2008

irak

menee taas punaniskajuntilta aivonystyrät sekaisin kun alkaa miettiä maailman menoa.

Irakissa on kaiketi kahdenlaisia muslimeja, joitan shiioja ja sunneja. He eivät käsittääkseni tykkää toisistaan. Saddamin ollessa toteuttamassa unelmiaan loistavan hallitsijana, vallassa olivat käsittääkseni sunnit. Ja sitten jotkut helvetin jenkit menivät ja sotkivat kaiken. Vai sotkivatko? Mietitäämpä.

Ylimääräinen porukka meni maahan ja otti sen haltuunsa. Paha (melonien mielestä hyvä) diktaattori syöstiin vallasta ja valtaa yritetään palauttaa takaisin kansalle. Paikalla jo olleet jengit alkoivat tappaa toisiaan. Suurin osa ihmisistä on sitä mieltä, että tämä on jenkkien vika. Oletetaan että näin on.

Asiat olivat siis loistavasti ennenkuin USA kavereineen meni paikanpäälle. Sunneilla ja shiioilla oli kaikki hienosti. Ketään ei kidutettu, ihmisillä oli uskonnonvapaus, homot olivat poissa kaapeistaan ja YK:n ihmisoikeusartikloita kunnioitettiin. Sitten tulivat valloittajat, jotka propagandan avulla saivat ihmisryhmät kääntymään toisiaan vastaan. Tämän johdosta Irakissa tapahtuu tällähetkellä valtava määrä terroristitekoja puolin ja toisin.

Ei näin. Jos joku tietää että asia kuitenkin on näin, ottakaa ihmeessä yhteyttä.

Terroristitekoja todennäköisesti tehdään, koska ollaan sen verran hermona asioista mitä on tapahtunut ennen jenkkien paikalle menoa. Sunnit olivat vallassa, joten veikkaan että shiioilla ei ollut järin hyvä olla. Koston kierre on valmis. Jos Irakissa ei nyt olisi suuria määriä muiden maiden sotajoukkoja, maa olisi sisällissodassa. Mitä kannattaa länsimaiden tehdä?

Minulla on kaksi ehdotusta. Joukkojen määrää maassa lisätään niin reilusti, että maan jälleenrakennus voidaan alottaa. Pakotetaan vaikka naiset ja lapset kouluun, jotta homma lähtisi infernaaliseen nousuun. Ei ehkä ihan näin, mutta jotain tämän tapaista. Toinen vaihtis on melonien mieleen: sotajoukot pois maasta. Valitetaan jenkkien kusipäisyydestä seuraavat kaksi vuotta, joiden aikana jokainen ulkomaalainen ajetaan sisällissodan jaloista maasta pois. Tämän jälkeen maa todennäköisesti ajautuu uutispimentoon, jonka laajuus on jossain pohjois-korean ja afganistanin välistä. Melonit eivät tämänjälkeen enää tiedä mitä kauheuksia siellä tapahtuu (ei tiedä kansakaan), joten moraalisäteilijä pisteitä ei Irakista enää saa. Täten ei saa hyvän ihmisen leimaakaan, joten asia on puitu. Tämä tilanne on pohjois-korean suhteen tälläkin hetkellä olemassa.

Ketäpä nyt kiinnoistaisi pohjois-koreassa nälkään kuolevat miljoona ihmistä, kun jenkit ampuu naisia ja lapsia huvikseen Irakissa.

Ei kommentteja: