26.1.2008

valittaminen

eh, lukee tuota uusisuomi.fi:tä ja sieltä tota reetta rönkan blogia, ni tulee taas ihme olo muiden toiminnasta.

Itse kirjoitushan on täyttä jätettä, perusnormaalia vasemmistoidealistin utopistisia toiveita. Reetan kirjoituksessa ei ole pätkääkään mitään oikeita ratkaisuja mihinkään ongelmaan, vaan enemmänkin jälleen vasemmistolaiseen ajatusmalliin sopiva "lisätään lakeja"-ratkaisu. Ei siitä sen enempää, muutakuin se, että valtio on ihmistä varten, ei ihminen valtiota varten.

Itse otsikko juontaa reetan kirjoituksen taustalta luettavasta ajatuksesta, että ulkomaalainen tekee oikein kun valittaa saamastaan huonosta kohtelusta. Koska he ovat täällä vieraanamme, meidän tulee kohdella heitä hienosti. Jos joku tekee väärin heitä kohtaan, se on erityisen paha asia ja siihen tulee aina puuttua. what? ei näin. Yököttävämmän tästä asian tekee tosiasia, että kun ihmiset valittavat tästä tapetilla olleesta uimahallivuorotouhusta (siis näistä maahanmuuttille omia vuoroja toiminnasta), niin samat ihmiset jotka ajattelevat ylläolevan kaltaisesti sanovat että "älä valita".

Eikö sitten saakkaan valittaa, vai eikö suomalaisen pidä valittaa? onko toinen parempi kuin toinen. Onko toisen pahoinvointi tärkeämpää kuin toisen? Taitaa olla.

Ei kommentteja: