1.9.2007

panttivangit

talibaanit vapauttivat Etelä-Korealaiset panttivankinsa. Tosin he saivat vastalahjaksi ilmeisesti aika läjän dollareita ja ihmisiä ei enää avusteta Afganistanissa. Taino, ei ainakaan Etelä-Korealaisten toimesta.

Mielenkiintoinen uutinen kaikin puolin. En väitä, että tietäisin miten tilanne olisi pitänyt ratkaista. Oma ehdotukseni olisi ollut: miehet Huyndaihin, paikanpäälle Afganistaniin ja jalkautuminen aseiden kanssa. Lopputulos olisi saattanut tosin olla aika heikko panttivankien puolesta. Toisaalta sen olisi ratkaissut armeijan kyvykkyys toimia kyseessä olevassa tilanteessa. Koulutetaanko muuten Suomessa joukkoja seuraavia asioita varten: 1) etsi aavikolta/metsiköstä/merenpohjasta terroristi-miehet ja panttivangit. 2) kehitä suunnitelma miten paikalle päästään ja miten terroristit pistetään nippuun ilman että panttivankeja sattuu. 3) toteutetaan edellinen.

Kannattaako muuten keskustella sellaisten miesten kanssa jotka haluavat avustustyöntekijät (joilla ei ilmeisesti ollut mitään tekemistä voimankäytön kanssa) pois maastaan? Millainen tämä maa on? Ainiin, se on samanarvoinen kuin meidän maamme.

Ja lopuksi, kannattaako sinne syytää massia? Ne maksetut dollarit käytetään varmaan kansan hyvinvointiin. Pikkuhiljaa tilanne on todennäköisesti siellä sama kuin teknikaalien hallitsemassa Mogadishussa aikoinaan. Jotkuthan väittävät että nimi teknikaali tulee siitä, kun avustustyöntekijät alkoivat maksaa paikallisille sotaloordeille rahaa jotta pääsivät auttamaan ihmisiä. Maksut kirjattiin tileille palkkoina "technical assistants"-tyyppisille henkilöille.

Ei kommentteja: