15.9.2007

venäjä, venäjä, venäjä

jossainpäin Suomea kohistaan puolustusministeri Jyri Häkämiehen lausuntoa maan turvallisuuden ykkösuhasta. Koska kokoomuslaiset/kaikki muut jotka eivät ole solidaarisia, sosialistisia jne. ovat aina väärässä, täten juttu ei ole tosi.

Venäjä harrastaa täysin pelivälinein varustelluin lentokoneiden lennättämistä naapurimaiden ilmatiloihin ja tekee rajaloukkauksia jonkin verran. Ruotsi ei niitä tee, kuten ei Norjakaan. En ole myöskään kuullut virolaisten vastaavista tempauksista. Norja siirtää komentokeskuksensa takaisin Venäjän rajan läheisyyteen.

Vaikka en ole elänyt suomettumisen aikaa, luulen että viimeaikaiset lausunnot Venäjän vaarattomuudesta ovat juuri sen kategorian tavaraa.

En keksi syitä Venäjän toiminnalle muutakuin pari. Ensimmäinen ajatus olisi se, että paikallisten koneiden miehistö on epäpätevää. Jos suunnistaja ei osaa hommiaan, on todennäköistä että rajaloukkauksia tapahtuu. Toinen vaihtoehto on tietysti se, että ylemmältä taholta on tullut käsky tehdä rajaloukkauksia. Motiivi näihin olisi esimerkkiksi tarkoitus kokeilla muiden kärsivällisyyttä. All in all, vaikka mahdollisuus että Putin Gaspromin armeijan kanssa alkaisi ottaa väkivalloin itselleen lisää valtaa olisi marginaalinen, kannattaisiko silti olla edes hieman varuillaan.

Ei, koska Venäjän aseet ovat rauhanaseita.

Niin ja somaleilla on 90% työttymyysaste ja tekevät perkeleet paljon rikoksia.

Ei kommentteja: